Turism virtual: locuri pe care sa le vizitezi de oriunde, oricand

Turism virtual: locuri pe care sa le vizitezi de oriunde, oricand

Cu toti avem un wishlist sau o lista de destinatii turistice pe care sa le vizitam in viata asta. Chiar daca in perioada aceasta stam mai mult acasa si practicam distantarea sociala, nu inseamna ca nu putem calatori virtual in unele dinntre cele mai frumoasa locuri de pe Terra chiar din fotoliul, canapeaua sau dormitorul nostru.

Iata o lista cu locuri minunate pe care le poti “vizita” bucurandu-te de experiente unice in fiecare zi. Poate unele dintre ele te vor ajuta sa te documentezi pentru calatoriile ulterioare, poate altele le-ai si vazut deja, dar a mai ramas ceva de descoperit sau iti trezesc amintiri placute din acele vremuri.

1. Fa un tur virtual al muzeului Luvru din Paris

muzeul luvru paris

Muzeul Luvru nu este doar unul dintre cele mai mari muzee de istorie si arta din Franta, dar si unul dintre cele mai importante muzee din lume. De asemenea, este si unul dintre cele mai vizitate locuri din Paris alaturi de Turnul Eiffel.

Iata care sunt si tururile virtuale disponibile:

1. Mica Galerie (Petite Galerie) – un spatiu dedicat artei si educatiei culturale.

2. Antichitati egiptene

3. Ruinele vechiului Castel Luvru

4. Galeria Apollo

2. Viziteaza cateva expozitii de arta din Galeria Uffizi, Florenta, Italia

Galeria Uffizi Florenta Italia

Acesta este cel mai cunoscut muzeul din centrul istoric vechi al Florentei, dar si unul dintre cele mai vechi si mai celebre muzee de arta ale lumii occidentale. A fost construit de catre Giorgio Vasari pentru ducele Cosimo I dei Medici ca sediu al birourilor guvernului mediceo. Turul virtual incepe AICI.

Daca vrei sa vezi doar anumite colectii, iata care sunt acestea:

  1. Renasterea
  2. Picturile lui Federico Barocci
  3. Renasterea Italiana
  4. Picturi in ulei
  5. Baroc
  6. Italia

Expozitii pe care le poti explora din Galeria Uffizi:

  1. Expozitia Piero di Cosimo (Florence, 1462-1522); “Perseus o Elibereaza pe Andromeda”
  2. Expozitia Santa Trinita Maestà, Cimabue, 1290-1300.
  3. Procesul Creativ din Spatele Picturilor lui Federico Barocci
  4. Picturile lui Amico Aspertini

3. Fa un tur virtual al Insulelor Feroe alaturi de un ghid local

https://www.remote-tourism.com/about-the-project

Cu o populatie de doar 50,000 de locuitori de-a lungul celor 18 insule care alcatuiesc Insulele Feroe, ghizii locali le ofera turistilor virtuali din toata lumea sansa de a explora insulele cu ajutorul mobilului, tabletei, sau PC-ului.

Cum functioneaza aceste tururi virtuale?

Localnicii echipati cu o camera video live, le vor permite exploratorilor virtuali nu doar sa viziteze anumite locatii, ci sa aiba control total asupra destinatiei, asemeni unui joc pe calculator. Printre “comenzile” pe care i le poti da ghidului se numara mersul la pas, alergare sau saritura (vezi video-ului de mai sus pentru mai multe detalii). Pe laga explorarea la pas, turistii mai pot alege si tururi cu elicopterul sau barca.

4. Viziteaza una dintre cele 7 minuni ale lumii noi – Machu Pichu, Peru

machu pichu peru

Machu Pichu sau “Orasul Pierdut al Incasilor” este vizitat anual de mii de turisticare vor sa descopere misterele si cultura civilizatiei pre-columbiene din America de Sud. Daca vrei sa explorezi si tu acest sit inclus in Patrimoniul UNESCO si sa te bucuri de niste imagini mai presus de cuvinte, acceseaza acest tur virtual.

5. Incursiune in tmp – Piramidele din Giza, Egipt

In acest tur virtual vei descoperi ansamblul funerar de la Giza (Piramida lui Keops, Piramida lui Kefren, si Piramida lui Mykerinos) care a fost construit intre anii 2.500 – 2.300 i.Hr. si unul dintre minunile lumii Antice care au rezistat pana in zilele noastre.

6. Viziteaza Galeria de Arta Veche Romaneasca a Muzeului National de Arta a Romaniei

Sursa foto: mnar.arts.ro

Galeria de Arta Veche Romaneasca constituie una dintre cele mai complexe monografii ale artei din Tarile Romane din secolul al XIV-lea pana in prima jumatate a secolului al XIX-lea. Sunt expuse aproximativ 900 de icoane, fragmente de fresca, broderii, manuscrise, tiparituri, argintarie, podoabe, sculptura in lemn si piatra precum si obiecte de ceramica, multe dintre ele unice.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *