Tiramisu cu capsune si mascarpone, fara coacere

Tiramisu cu capsune si mascarpone, fara coacere

Chiar daca nu este la fel de popular precum clasicul tiramisu, va asiguram ca veti savura cu pofta si acest delicios tiramisu cu capsune, mai ales ca acum este sezonul lor. 😍

La origini, tiramisu provine din regiunea Veneto din Italia, fiind inventat la restaurantul “Le Beccherie” din Treviso, de catre proprietarul acestuia Roberto Linguanotto.

Ingrediente pentru tiramisu cu capsune:

  • 500 g de capsune proaspete
  • 200 g de zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie (ai grija ca aceasta sa fie eco si netratata)
  • 3 oua proapste (avand in vedere ca ouale vor fi folosite crude, asigura-te ca acestea sunt proaspete si provin de la gaini crescute la curte)
  • 500 g de mascarpone
  • 500 g de piscoturi
  • ciocolata sau cacao pentru garnisire

Preparare:

  1. Taie caspunele in felii sau bucati mai mici. Pune-le intr-un bol, adauga 50 g de zahar peste ele si lasa-le la marinat cel putin 1 h.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Pune galbenusurile intr-un bol potrivit si amesteca-le bine cu zaharul ramas pana cand se topeste si rezulta o crema densa. Adauga crema de mascarpone si omogenizeaza.
  4. Albusurile bate-le spuma tare, apoi incorporeaza-le in compozitia de galbenusuri cu mascarpone.
  5. Intr-o tava rotunda de tort (poti folosi si un alt vas).
  6. In tot acest timp, capsunele au lasat un suc aromat pe care-l vei folosi pentru a inmuia piscoturile.
  7. Incepe cu un strat de piscoturi, adauga un strat de crema, capsunile marinate, apoi inca un strat de piscoturi si tot asa pana cand termini ingredientele.
  8. Ar trebuie sa-ti iasa 3 straturi de piscoturi, iar deasupra adaugi doar crema de mascarpone, capsune si ciocolata rasa sau cacao pudra.
  9. Da la frigider pentru cateva ore sau consuma a doua zi
  10. Enjoy!

Daca iti doresti si o reteta vegana de tiramisu, vezi urmatoarea reteta: https://www.atoz.ro/tiramisu-vegan-reteta-de-post/

Reteta preluata de la Emiko Davies

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *