Supa crema de morcovi pentru bebelusi

Supa crema de morcovi pentru bebelusi

Supele crema sunt usor de preparat, contin vitamine si minerale necesare pentru cresterea armonioasa a celor mici si sunt extrem de delicioase. Chiar si cei mai mofturosi pitici le vor savura.

Ingredientul principal al supelor crema sunt legumele fierte in apa sau la aburi. Acestea sunt extrem de versatile, iar posibilitatile de preparare sunt nelimitate in functie de gusturile si preferintele celui mic. Printre cele mai folosite ingrediente se numara cartofii, morcovii, dovleceii, dar si broccoli, conopida sau sfecla rosie.

Supa crema pentru morcovi este ideala pentru bebelusii de peste 8 luni. Aceasta ii ajuta la imbunatatirea digestie, la intarirea sistemulu imunitar, iar in sezonul rece este ideala pentru combatarea simptomelor de raceala si tuse.

Ingrediente

  • 500-600 ml apa
  • 200 g de morcovi 
  • 200 ml lapte fiert
  • 1 g sare

Mod de preparare: 

  1. Morcovii spalati si curatati, se taie bucati si se pun la fiert.
  2. Dupa ce au fiert bine, scurge si pastreaza apa, apoi trece morcovii printr-o sita sau un robot de bucatarie.
  3. Piureul rezultat se amesteca cu 200 ml din apa in care au fiert morcovii.
  4. Se adauga laptele si sarea si se mai da un clocot.
  5. Aceasta reteta poate fi servita bebelusilor incepand cu varsta de 6 luni.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *