supa crema de mazare

Supa crema de mazare cu menta si crutoane

Supa crema de mazare este o reteta simpla, economica si hranitoare. Se prepara usor cu putine ingrediente, fiind foarte bogata in vitamine si proteine, avand o textura cremoasa si o culoare foarte placuta.

Boabele verzi de mazare au un continut bogat de fibre si proteine, avand un continut redus de grasimi si nu contin colesterol. Este bogata in vitaminele A, B1, B6, C si K si are un numar mic de calorii (81 kcal / 100 g).

Ingrediente pentru supa crema de mazare

  • 450 g de mazare (poate sa fie proaspata, congelata sau la borcan)
  • 800 ml supa de legume
  • un cartof mai mare
  • un morcov
  • menta uscata
  • sare
  • piper alb
  • putin ulei

Pentru crutoane ai nevoie de:

  • 3-4 felii de paine
  • ulei de masline
  • condimente (sare, busuioc, rozmarin, oregano, boia, etc)

Preparare supa crema:

1. Cartoful si morcovul se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.

2. Supa de legume se pune la fiert la foc potrivit, impreuna cu mazarea si legumele rase.

3. După ce au fiert legumele, pune-le in blender, mixeaza-le si pune-le din nou pe foc sa mai dea un clocot.

5. Ia de pe foc si condimenteaza dupa gust cu menta uscata, sare, piper, fulgi de chili.

6. Se poate servi cu putina smantana (de origine animala sau vegetala), frunze verzi de menta, lastari sau seminte germinate si crutoane.

Preparare crutoane:

1. Taie feliile de paine cubulete.

2. Pune intr-un castron cubuletele de paine si adauga peste ele uleiul de masline si condimentele.

3. Pune-le apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 5-10 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *