Suc de sfecla rosie cu morcov si mar – o bautura cu puternice efecte detoxifiante

Suc de sfecla rosie cu morcov si mar – o bautura cu puternice efecte detoxifiante

Indiferent ca-ti doresti o cura de detoxifiere dupa mesele bogate de sarbatori sau sa-ti mentii corpul sanatos si sa elimini toxinele acumulate de-a lungul timpului, sucul din sfecla rosie, morcov si mar este tot ceea ce ai nevoie.

Exista patru modalitati prin care poti elimina toxinele din organism:

  1. eliminarea toxinelor sub forma de grasimi din ficat;
  2. eliminarea toxinelor din rinichi;
  3. eliminarea toxinelor si a alimentelor nedigerate din intestine;
  4. eliminarea toxinelor metabolice din piele.

Cei 3 muschetari ai dietei de detoxifiere

1. Beneficiile merelor

Nu degeaba se zice ca un mar pe zi tine doctorul departe. Merele sunt foarte bogate in nutrienti, printre care se numara vitaminele A, B1, B2, B6, C, E și K, acid folic, niacina, zinc, cupru, potasiu, mangan si fosfor. Fibrele dietetice regasite in mar ajuta la mentinerea sanatoasa a sistemului digestiv, iar datorita antioxidantilor ajuta la protejarea celuleor impotriva radicalilor liberi.

2. Beneficiile sfeclei

Sfecla protejeaza inima, fiind bogata si in nuttrienti precum vitaminele A, C, complexul de vitamine B, fier, potasiu, magneziu si cupru. Antioxidanti precum licopenul si antocianii ajuta la intarirea sistemului imunitar si tin colesterolul “rau” sub control. De asemenea, sfecla mai contine si betalaina, care este o substanta antiinflamatoare si ajuta la protejarea ficatului. prezinta si proprietati anti-imbatranire, iar fibrele solubile ajuta la eliminarea toxinelor in tractul digestiv, ajutand si la eliminarea kilogramelor in plus.

3. Beneficiile morcovilor

Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii gasim in morcovi, se numara: vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E și K. In plus, mai contin si niacina, acid folic, acid pantotenic si minerale precum fosfor, calciu, potasiu, magneziu si seleniu. Una dintre cele mai importante componente care fac ca morcovii sa se distinga de fructe sau legume este beta-carotenul. Corpul nostru transforma beta-carotenul in vitamina A care contribuie la buna functionare a ochilor si a sistemului imunitar. Vitamina A mai ajuta si la eliminarea toxinelor din organism si reducerea grasimilor din ficat.

Ingrediente si preparare a sucului de sfecla rosie, morcov si mar

  • 1 morcov
  • un sfert de sfecla rosie
  • 1 mar
  • 100 ml apa
  • optional: ghimbir, lamaie

Taie legumele si fructele cubulete, apoi punele intr-un blender impreuna cu o cana de apa.  

Pentru a te bucura de toti nutrientii, este indicat consumul sucului dimineata pe stomacul gol, cam cu o ora inainte de micul dejun. De asemenea, consuma-l proaspat imediat ce l-ai preparat pentru a nu se oxida si a-si pierde din nutrienti.

7 beneficii ale sucului de sfecla rosie cu morcov si mar

  1. Inima sanatoasa. Sfecla si morcovul contin luteina, beta- si alfa-caroten, nutrienti se sustin buna sanatate a inimii, datorita efectelor de reglare a presiunii arteriale si a controlarii nivelului de colesterol.
  2. Piele sanatoasa. Vitamina A este cunoscuta pentru proprietatile sale anti-aging, iar beta-carotenul prin efectele sale antioxidante incetineste imbatranirea celulelor.
  3. Creier sanatos. Numarul mare de nutrienti pe care aceste 3 legume si fructe le contin, prezinte efecte pozitive asupra functiilor cognitive, crescand nivelele de concentrare si memorare.
  4. Protejeaza ochii. Vitamina A previne uscarea ochilor si ajuta la combaterea oboselii acestora. In plus, ajuta si la intarirea muschilor ciliari ai ochiului care sunt responsabil cu focalizarea.
  5. Protejeaza sistemul imunitar si combate diverse alergii si infectii.
  6. Ajuta la scaderea in greutate. Avand un indice glicemic mic si fiind bogat in fibre, sucul de sfecla rosie cu morcov si mar, furnizeaza energie pentru un minim de calorii consumate.
  7. Detoxifiaza organele vitale. Pe langa faptul ca ajuta la detoxifierea ficatului si purificarea sangelui, acest suc ajuta si la producerea de noi celule rosii in sange.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *