Sos pesto vegan / de post

Sos pesto vegan / de post

Sosul pesto vegan este un preparat foarte versatil si poate fi folosit in diverse retete de salate, pizza, paste sau poate fi servit ca si dressing alaturi de diferite legume. Este si unul dintre cele mai apreciate preparate ale bucatariei vegane, si nu numai.

Ca si ingrediente principale vom folosi frunze proaspete de busuioc, seminte de pin prajite, ustuoi si suc de lamaie. Avand in vedere ca este o reteta vegana, vom inlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactiva.

Fulgii de drojdie inactiva sunt foarte bogati in vitamine si minerale. Acestia se folosesc pentru a aduce un apart de nutrienti preparatelor vegane, dar si pentru a diverisifca gustul mancarurilor. Sunt o sursa importanta de proteine, continand 18 amino-acizi, 15 minerale si vitamine din complexul B.

Ingrediente pentru prepararea sosului pesto:

  • 50 g de frunze proaspete de busuioc
  • 3 linguri de seminte de pin (sau samburi de nuci)
  • 2 catei mari de usturoi
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 3-4 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • un sfert de lingurita de sare
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 3-6 linguri de apa

Intr-un procesator de bucatarie sau un blender mai mic adauga frunzele de busuioc, semintele de pin sau nucile, usturoiul, sucul de lamaie si fulgii de drojdie inactiva.

Adauga putin cate putin din uleiul de masline si o lingura de apa. In functie de consistenta dorita, mai poti adauga apa suplimentar.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *