sos pesto cu arahide

https://bonnieplants.com/recipes/fresh-basil-pesto-with-peanuts/

Sos pesto cu arahide – reteta vegana

Sosurile pesto ocupa un loc de cinste in preferintele persoanelor cu un stil de viata vegan, dar nu numai. Sosul pesto este foarte usor de facut si nu ai nevoie de multe ingrediente. In plus, este foarte versatil si poti sa-l folosesti alaturi de o portie de paste, tofu la gratar, salate, sau legume facute la cuptor.

Daca vrei sa incerci o retata noua de sos pesto, iti recomdam aceasta reteta cu iz tailandez. Pe langa ingredientul de baza, care asa cum ai intuit, sunt frunzele de busuoic, mai ai nevoie si de arahide prajite si ulei de susan sau arahide, alaturi de alte condimente care ii vor da un gust absolut fantastic.

Incerca si tu acest sos pesto cu arahide!

Ingrediente

  • 40 g de frunze proaspete de busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • 30 g de arahide prajite
  • 3 linguri de ulei de susan (poti folosi si ulei de arahide)
  • o lingura si jumatate de otet de orez
  • o jumatate de lingurita de fulgi de chilli
  • o lingura de sirop de agave
  • 1 lingurita de sos de soia
  • 1 lingura de suc proaspt de la un lime
  • sare dupa gust

Preparare:

Pune toate ingredientele intr-un chopper sau un procesator de bucatarie si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena.

Serveste imediat alaturi de preparatul favorit.

Poate fi pastrat la frigider pana la 3 zile intr-un recipient de sticla inchis ermetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *