Somon la cuptor cu piure de mazare si praz

Sursa foto: Myrecipes.com

Somon la cuptor cu piure de mazare si praz

Aceasta reteta de somon facut la cuptor si servit alaturi de o garnitura de piure de mazare si praz, este solutia perfecta pentru o cina usoara, pentru masa de pranz sau pentru un eveniment alaturi de prieteni sau familie.

Ingrediente:

  • 4 bucati de somon (115 – 125 g bucata);
  • 300 g de mazare congelata
  • 1 praz
  • 2 linguri de unt
  • 60 ml de smantana pentru gatit (poate sa fie si vegana)
  • 60 ml de vin alb
  • 1 lingura de frunze proaspete de menta
  • sare si piper dupa gust

Preparare somon:

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius;
  2. Intr-o tava, pune o foaie de hartie de copt pune o lingura de unt mijloc, iar deasupra aseaza bucatile de somon;
  3. Asezoneaza cu sare si piper si da la cuptor pentru 8 – 12 minunte;
  4. Intr-o cratita, pune cealalta lingura de unt si caleste prazul taiat rondele pentru aproximativ 3 minute;
  5. Adauga mazarea, vinul si un sfert de cana de apa. Fierbe cam 5 minute la foc mediu pana cand mare parte din lichid s-a evaporat.
  6. Transfera totul intr-un blender, adauga si smantana lichida si menta si mixeaza.
  7. Serveste alaturi cu o bucata de somn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *