Piure de spanac pentru bebelusii de peste 7 luni

Sursa foto: Momjunction.com

Piure de spanac pentru bebelusii de peste 8 luni

Spanacul este bogat in calciu, antioxidanti, dar si vitamina A, fier si seleniu. Avand in vedere ca spanacul contine acib oxalic si nitrati, acesta nu este recomandat bebelusilor sub 8 luni. Inainte sa-l servesti bebelusului, consulta medicul pediatru.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 300 g de spanac (poti sa folosesti spanac proaspat sau congelat)
  • 100 ml de lapte
  • 10 g unt
  • 2 g sare

Spanacul se spala in cateva ape si se pune apoi intr-o cratita, inabusindu-se in zeama lui, fara apa, pana se inmoie (aproximativ 10-15 minute).

Intre timp, se poate prepara sosul alb astfel: se topesc 5 g de unt, apoi se stinge cu laptele si se da un clocot.

Dupa ce spanacul este gata, se trece printr-o sita apoi se adauga sosul alb, sarea, se pune din nou la foc si se incalzeste pana incep sa iasa aburi, fara a fierbe insa. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga restul de unt – 5 grame.

Este indicat in special pentru copiii de peste 8 luni.

Poate fi pastrat la frigider pana la 3 zile intr-un vas inchis ermetic sau la congelator pana la 3 luni.

Vezi AICI si alte retete de piureuri pentru bebelusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *