Piure de cartofi cu ulei de masline si usturoi

Piure de cartofi cu ulei de masline si usturoi

Stiai ca poti sa faci un piure de cartofi cremos si fara lapte, unt sau smantana? Daca ai un stil de viata vegan sau tii post, atunci aceasta reteta este pentru tine. Poti sa-l folosesti ca si garnitura alaturi de niste chiftelute de legume sau ciuperci la tigaie/cuptor.

INGREDIENTE:

  • 900 g de cartofi albi
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml de ulei de maslini
  • cativa foi verzi de chives (arpagic)
  • sare si piper dupa gust

PREPARARE:

  1. Pune cartofii la fiert intr-un vas cu apa sarata alaturi de cateii de usturoi pentru aproximativ 15 minute.
  2. Scurge de apa dar pastreaza o cescuta de lichid.
  3. Zdrobeste cartofii, adauga uleiul de masline si cate putin din apa in care au fiert pana cand capata consistenta dorita.
  4. Adauga sare si piper dupa gust.
  5. Serveste cu foi de arpagic taiati marunti si presarati deasupra.

Reteta inspirata de la Veggies Save the Day.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *