Paste cu sos de avocado si nuci pecan prajite

Paste cu sos de avocado si nuci pecan prajite

Cremoasa, lejera, aromata, cu un gust usor afumat. Cam acestea sunt doar cateva cuvinte in care putem descrie aceasta reteta vegana de paste cu sos de avocado si nuci pecan prajite.

Ingrediente:

  • 1 avocado mare, bine copt;
  • 2 catei de usturoi
  • cateva frunze proaspete de busuioc (aprox. 5 g) + cateva pentru ornat
  • coaja de o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de suc de la o lamaie
  • 2 lingurite de ulei de masline extra virgin
  • 185 ml de apa
  • o lingurita de fulgi de drojdie inactiva
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru nucile pecan prajite:

  • 50 g de nuci pecan taiate
  • o lingurita de ulei (preferabil ulei de cocos)
  • o jumatate de ligurita de boia de ardei
  • un sfert de lingurita de pudra de usturoi
  • un varf de lingurita de oregano
  • un varf de lingurita de sare

Preparare:

  1. Pune la fiert pastele/spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-un blender / chopper, pune avocado-ul cu restul ingredientelor si mixeaza. Mai adauga apa daca sosul este prea solid. Condimenteaza dupa gust.
  3. Nucile pecan pot fi prajite atat la cuptor cat si intr-o tigaie pe aragaz. Daca alegi sa le prajesti la cuptor, amesteca nucile cu uleiul si cu condimentele si pune-le intr-o tava pentru 15-20 minute la 180 grade Celsius. Daca le prajesti pe aragaz, adauga uliul si nucile si amesteca din cand in cand aprox. 4 minute. La final adauga condimentele si amesteca bine.
  4. Ameseca pastele cu sosul de avocado, adauga deasupra nucile pecan, cateva frunze de busuioc si coaja de lamaie.

Te-ar mai putea interesa si:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *