Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Cauti o reteta de aperitive festive pentru masa sarbatori sau o alternativa mai sanatoasa la clasicele oua umplute cu multa maioneza? Iti recomandam ouale umplute cu crema de si ceapa rosie.

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 1 avocado mare, bine copt;
  • o jumatate de ceapa rosie tocata marunt;
  • sucul de la un lime;
  • sare si piper dupa gust;
  • pentru ornat: frunze de busuioc, patrunjel, etc.

Preparare oua umplute:

  1. Fierbe ouale tari (aprox. 7-8 minute), apoi pune-le la racit intr-un vas cu apa rece.
  2. Decojeste-le, taie-le in jumatati si scoate galbenusul.
  3. Curata avocado-ul de coaja si zdrobeste miezul cu o furculita.
  4. Adauga si galbenusul zdrobit cu furculita, ceapa rosie, tocata marunt si sare si piper dupa gust.
  5. In functie de preferinte mai poti adauga si alte condimente sau verdeturi.
  6. Umple fiecare jumatate de ou cu pasta obtinuta si orneaza dupa preferinte.

Aceasta reteta de oua umplute cu avocado mai poate fi servita si la micul dejun sau ca si gustare.   

De asemenea, avand in vedere ca avocado-ul se oxideaza foarte repede, este indicat ca aceste oua umplute sa nu fie pregatite mai repede cu 2 ore inainte de servire.  

Pentru mai multe retete delicioase cu avocado, nu uita sa verifici colectia noastra de pe blog.         

Te-ar mai putea interesa si:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *