Micul dejun in jurul lumii – ce mananca italienii la micul dejun?

Micul dejun in jurul lumii – ce mananca italienii la micul dejun?

Pentru ca stim cat de importanta este prima masa a zilei si din dorinta de a face impreuna cu voi o calatorie culinara in jurul lumii, o sa incepem o noua serie de articole dedicate micului dejun in diverse parti ale globului.

Si cum putea sa incep mai bine decat cu Italia. 😊

Nu putem sa ne gandim la un mic dejun italian sau colazione cum ii spun ei, fara sa avem in vedere clasicul espresso sau un cappuccino. Ca si alternativa pentru cei care nu consuma produse pe baza de cofeina exista orzo sau o bautura instant pe baza de orz prajit. Se gaseste si la noi in supermarketuri, iar online il gasesti pe Vegis.ro.

Alaturi de espresso sau cappuccino, italienii obisnuiesc sa consume un cornetto, care este asemanator croissantului cu unt frantuzesc sau una crostata. Cea din urma este o tarta si poate sa fie umpluta cu gem de visine, caise sau fructe de padure (precum cea din imaginea de mai jos).

Sursa foto: Instagram

Pe langa acestea, italienii mai consuma si ciambella, care este un fel de chec (bundt cake) sub forma rotunda.

Sursa foto: Instagram

Pe langa cele mentionate mai sus, se mai consuma si biscuiti cu lapte, cereale sau musli cu lapte/iaurt, salate de fructe, paine prajita (Fette Biscottate) cu unt si cu gem, paine cu Nutella, etc.

Daca cea mai mare parte a barurilor servesc un espresso si un croissant, italienii din zonele rurale consuma cel mai adesea mezeluri impreuna cu branzeturi si oua fierte tari.

Astfel, italinii nu obisnuiesc sa consume un mic dejun bogat, multumindu-se cu o ceasca de espresso sau capuccinno si produse de patiserie. Foarte rar consuma si alte alimente precum oua fierte, branzeturi sau mezeluri. Avand in vedere ca cina o servesc destul de tarziu, in jur de ora 20, dimineata nu mai simt nevoia sa consume foarte multe alimente.

Daca mai stii si alte produse care sunt consumate de catre italieni la micul dejun, lasa-le mai jos intr-un comentariu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *