Mic dejun german – ce mananca nemtii la micul dejun?

Mic dejun german – ce mananca nemtii la micul dejun?

Micul dejun traditional german este unul destul de simplu, dar in acelasi timp, destul de consistent. Acesta se compune din diferite tipuri de paine sau chifle (Brötchen) cu marmelada sau gem, crema de ciocolta, branzeturi, sunca, salam, tort Padurea Neagra (Schwarzwälder), si miere.

Printre bauturile preferate de acestia la micul dejun se numara cafeaua, sucul proaspat de portcocale sau laptele.

Mic dejun german: cele mai populare retete

Senfei

senfei - mic dejun german
Sursa foto: Taste Atlas

Senfei este o reteta de mic dejun de suflet sau comfort food pentru germani. Aceasta consta in oua fierte tari, alaturi de un sos cremos de mustar si cartofi fierti, cartofi piure sau alte legume precum: orez, spanac sote, varza kale, morcovi, broccoli, conopida, mazare.

Clatite cu bacon

Speckpfannkuchen - clatite cu bacon
Sursa foto: Taste Atlas

Speckpfannkuchen sau clatitele cu bacon sunt o reteta sarata ce se serveste la micul dejun. Bacon-ul este prajit inainte de a fi incorporat in clatite. Acesta poate fi inlocuit cu branza sau ceapa. Se servesc alaturi de castraveti murati sau salata de verdeturi.

Omleta cu cartofi, bacon si ceapa

Omleta cu cartofi, bacon si ceapa
Sursa foto: Taste Atlas

Bauernomelett sau omleta fermierului este o reteta de omleta cu cartofi, bacon, ceapa, lapte si patrunjel. Uneori mai poate fi servita si la pranz sau la cina.

Baconul, ceapa si cartofii sunt calite inainte la foc mic pana cand se rumenesc cartofii, apoi se incorporeaza in mix-ul de oua, cu lapte si condimente. Se garniseste cu frunze de patrunjel proaspat tocat.

Flädle

Sursa foto: Taste Atlas

Flädle este o clatita germana ce are la baza ingrediente precum faina, oua, lapte, apa, zahar si sare. Se face un aluat apoi se coc clatitele pe amble parti. Dupa ce s-au copt, se ruleaza si se taie fideluta, apoi se adauga intr-o supa de vita sau legume rezultand faimoasa supa svaba flädlesuppe.

Carnati albi

carnati albi germani
Sursa foto: Taste Atlas

Weißwürste sau carnatii albi sunt foarte faimosi mai ales in zona Munchen, fiind si unul dintre cele mai consumate feluri de mancare de la Oktoberfest. Acestia au fost inventati in 1857 de catre macelarul Sepp Moser si contin un mix de carne de porc, vitel si grasime de porc, asezonat cu patrunjel, piper, lamaie si sare.

Credits:

Vezi toata colectia de articole “Mic dejun in jurul lumii”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *