Garnitura de orez cu fasole neagra si frunze de coriandru (pentru carne facuta la cuptor, peste, legume la grill)

Garnitura de orez cu fasole neagra si frunze de coriandru (pentru carne facuta la cuptor, peste, legume la grill)

Alaturi de cartofi, orezul este una dintre cele mai apreciate si mai des inatalnite garnituri alaturi de friptura, peste sau legume. Aceasta reteta cu orez, fasole neagra, frunze de coriandru si suc proaspat de lime, merge de minune ca si garnitura pentru masa de pranz de la birou sau pentru cina.

Alaturi de orez poti sa adaugi legumele preferate facute la cuptor sau la grill, carnea preferata, peste sau o conserva de ton.

fasole neagra valfrutta

Ingrediente:

  • 1 l de supa de legume sau vita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cana si jumatate de orez
  • 450 – 500 g de fasole neagra
  • frunze proaspete de coriandru
  • sucul de la un lime

Preparare:

  1. Curata usturoiul si toaca-l marunt.
  2. Pune la fiert orezul in supa de legume sau vita si adauga si usturoiul. Lasa sa fiarba si amesteca din cand in cand pentru ca orezul sa obsoarba toata supa.
  3. Verifica de sare. Daca ai preparat supa din cubulete este posibil ca acestea sa contina deja sare si atunci e posibi sa nu mai ai nevoie de un adaos.
  4. Dupa ce orezul este fiert, adauga fasolea scursa de apa, sucul de lime si amesteca.
  5. Deasupra adauga frunzele de corinadru taiate marunt.

Acum poate fi servita alaturi de friptura sau legumele preferate. Este o reteta care merge de minune si pe conceptul de meal prep sau pregatirea mancarii in avans, mai ales atunci cand nu ai timp sa gatesti in fiecare zi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *