Este comestibil samburele de avocado?

Este comestibil samburele de avocado?

Avocado este un fruct foarte nutritiv, continand peste 20 de vitamine si minerale. Printre beneficiile acestuia se numara combaterea bolilor si a infectiilor, datorita continutului mare de antioxidanti pe care ii furnizeaza organismului. Pe langa acestea, este si o importanta sursa de fibre si grasimi sanatoase.

Poate fi consumat si samburele de avocado?

Chiar daca in ultimul timp circula o serie de articole pe tema beneficiilor consumului de avocado, pana in momentul de fata nu exista studii care sa dovedeasca siguranta acestuia pentru sanatate. Pe langa continutul mate de antioxidanti pe care ii contine samburele de avocado, acesta mai contine si inhibitori de tripsina si glicozide cianogene care pot fi periculoase pentru organismul uman.

Pana nu exista suficiente studii care sa ateste consumul in siguranta a samburelui de avocado, iti recomandam consumi o cana de ceai verde sau o mana de fructe de padure pentru a te bucura de o portie sanatoasa de antioxidanti.

Daca totusi nu vrei sa arunci samburele de avocado, pune-l la incoltit intr-un pahar cu apa pentru o obtine un copacel de avocado. Vezi in video-ul de mai jos cum sa obtii un avocado dintr-un sambure.

Te-ar mai putea interesa si:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *