Chec cu avocado si lamaie

Chec cu avocado si lamaie

Chiar daca avocado-ul se foloseste adesea in stare cruda in salate sau sosuri gucamole, asa nu inseamna ca nu poate fi si gatit. Dar ce zici de o reteta simpla de chec ce are la baza tocmai acest ingredient?

Ingrediente:

  • 200 g de zahar;
  • 4 oua;
  • un avocado si jumatate bine copt;
  • 300 g de faina;
  • o lingurita si jumatate de praf de copt.

Ingrediente pentru glazura:

  • o lingura de suc de lamaie
  • 125 g de zahar pudra;
  • bucati de fistic, migdale, alune sau nuci pentru ornat

Preparare chec:

  1. Preincalzeste cuptorul la 170 ºC si unde o tava de chec cu ulei/unt si tapeteaz-o cu faina.
  2. Batele ouale spuma impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Intr-un alt bol, zdrobeste bine avocado-ul pana devine o pasta.
  4. Amesteca faina cu praful de copt, iar impreuna cu pasta de avocado, incorporeaza-le in ouale batute spuma.
  5. Pune compozitia in tava de chec si coace aproximativ pentru 40-45 minute. Fa testul cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt si in interior.
  6. Lasa-l in tava pana se raceste complet.
  7. Pentru glazura de “gheata” sau icing, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Ai grija sa nu ramana cocoloase de zahar.
  8. Cu un cutit, intinde glazura peste chec, iar peste acesta presara nuci, migdale sau fistic.
  9. Lasa la racit.

Te-ar putea interesa si:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *