Micul dejun in jurul lumii – ce mananca spaniolii la micul dejun?

Micul dejun in jurul lumii – ce mananca spaniolii la micul dejun?

In Spania, micul dejun este cea mai simpla masa a zilei, iar cea mai consistenta este pranzul. Mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai populare produse pe care spaniolii le prefera la micul dejun.

1. Tostada con tomate y jamón

Tostada con tomate y jamón
Sursa foto: Instagram

Una dintre cele mai consumate produse traditionale spaniole la micul dejun este tostada. Aceasta este paine prajita care poate fi savurata atat cu unt si cu gen cat si cu un sos de rosii maruntite asezonat cu ulei de masline si peste care se pune o felie de jambon.  

2. Chocolate con churros

Spania este renumita pentru ciocolata ei calda si cum ar putea fi servita decat cu o portie de churros deliciosi? In Madrid alaturi de ciocolata calda sau cafea se mai servesc si soletillas care sunt un fel de piscoturi sau in Barcelona – melindros (piscoturi).

Churros

Churros
Sursa foto: Instagram

Soletillas

Soletillas
Sursa foto: Instagram

Melindros

Melindros
Sursa foto: Instagram

3. Pincho de tortilla

Un alt preparat renumit, in special in Madrid si in nordul Spaniei este pincho de tortilla sau omleta cu cartofi. Aceasta este insotita de o cafea espresso tare sau caña – o bere mica la draft.

Pincho de tortilla
Sursa foto: Instagram

4. Huevos rotos con chorizo

Un alt preparat pe baza de oua servit la micul dejun sau brunch este si acesta mancare gustoasa compusa din oua ochiuri moi si apoi “sparte”, cartofi prajiti si chorizo sau jambon.

Huevos rotos con chorizo
Sursa foto: Instagram

5. Croissant de almendras

Croissant-ul la micul dejun este una dintre alegerile preferate ale francezilor si italienilor, asa ca, daca ajungi in zona Barcelonei, trebuie neaparat sa incerci croissantul cu fulgi de migdale.

Croissant de almendras
Sursa foto: Instagram

6. Bauturi preferate de spanioli la micul dejun

Printre cele mai consumate se numara evident cafeaua. Aceasta poate sa fie atat espresso, cat si americano sau café con leche (cafea cu spuma de lapte). La fel de populare sunt si sucurile proaspat stoarse de portocale sau grepfruit.

 
 
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *