Briose cu unt de arahide, banane, fulgi de ovaz si iaurt grecesc

Sursa foto: Thewholesomedish.com

Briose cu unt de arahide, banane, fulgi de ovaz si iaurt grecesc

Delicioase, sanatoase, simple de facut si nu contin faina sau ulei. Ai nevoie de de un blender sau de un procesator de bucatarie, o tava speciala pentru briose si, bineinteles, un cuptor. Sunt perfecte pentru micul dejun, alaturi de o cafea sau dupa workout.

Ingrediente:

  • 2 banane bine coapte
  • 2 oua
  • 200 g de fulgi de ovaz
  • 100 g de iaurt grecesc
  • 100 g zahar brun (zahar brut din trestie de zahar, zahar din flori de cocos)
  • 85 g de unt de arahide
  • o lingurita de extract de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • o jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita de sare

Preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Pregateste o tava speciala de briose, unge sau foloseste un spray cu ulei pentru gatit si aseaza hartiutele speciale pentru muffins.
  3. Adauga toate ingredientele de mai sus intr-un robot de bucatarie si amesteca aproximativ un minut pana cand optii o compozitie omogena.
  4. Umple fiecare forma cam 3/4 deoarece vor creste la cuptor.
  5. Coace aproximativ 15-17 minute.
  6. Lasa sa se raceasca apoi scoate din forma.
  7. Pot fi pastrate la frigider aproximtiv 7 zile intr-un vas inchis ermetic.

Te-ar mai putea interesa si:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *