Briose cu banane, capsune si iaurt grecesc

Briose cu banane, capsune si iaurt grecesc

Briosele pe baza de banane sunt o alternativa mai sanatoasa deoarece bananele contin zahar in mod natural, nefiind nevoie sa mai adaugi o cantitate foarte mare de zahar procesat.

Aceasta reteta de briose cu banane, iaurt si capsune poate fi servita si copiilor de peste 1 an. Zaharul nu este indicat sa fi inclus in alimentatia acestora mai repede de 12 luni.

Ingrediente:

  • 1 banana mare bine coapta
  • 150 g de iaurt grecesc,
  • 1 ou + un albus
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 linguri de zahar brun
  • 130 g de faina
  • 150 g de capsune fresh taiate bucati 
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

Preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o forma de 12 briose + hartiile speciale. Daca nu ai hartii, unge tava cu putin ulei sau unt.
  2. Intr-un bol, amesteca oul, cu albusul si zaharul. Adauga iaurtul grecesc, banana bine zdrobita cu furculita, extractul de vanilie si omogenizeaza bine compozitia.
  3. Intr-un alt bol separat amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi incorporeaz-o incet in amestecul lichid. Adauga si capsunele taiate bucatele.
  4. Cu o lingura umple cele 12 forme de briose in mod egal si da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
  5. Dupa ce sunt gata, lasa briosele in tava sa se raceasca aproximativ 5 minute apoi aseaza-le pe o farfurie pentru a fi savurate.

Te-ar mai putea interesa si:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *