Bors (ciorba acra) de legume coapte la cuptor

Bors (ciorba acra) de legume coapte la cuptor

Acesta reteta de bors de legume coapte la cuptor este alegerea potrivita pentru pranz su cina. Combinatia de legume dulci (morcovi si cartofi dulci) cu gustul acrisor al borsului sau al otetului de mere si aroma patrunjelului si leusteanului, vor face din aceasta reteta de ciorba o adevarata incantare pentru simturi.

Unde mai pui la socoteala si faptul ca este consistenta, hranitoare si sanatoasa?

Ingrediente:

  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 cartofi dulci potriviti sau unul mai mare
  • o ceapa
  • 2 fire de ceapa verde
  • optional: 2 tije de apio
  • patrunjel verde
  • 3-4 l de supa de legume, vita sau apa
  • otet de mere, otet de vin rosu sau bors
  • ulei de masline
  • un cubulet de unt
  • leustean
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi de chilli dupa gust

Preparare:

  1. Sfecla, morcovii, cartofii si cartofii dulci se curata de coaja si se taie cubulete sau rondele, dupa caz.
  2. Se pun toate intr-un bol, se amesteca cu sare, piper, chilli si 2 linguri de ulei de masline, apoi se pun intr-o tava cuptor pentru 30-40 minute, pana cand legumele devin moi.
  3. Intre timp, curata ceapa, ceapa verde, si tijele de apio, taie-le rondele sau solzisori si pune-le la calit in unt.
  4. Dupa ce s-au calit, adauga supa de legume si lasa sa dea un clocot.
  5. Cand a dat in clocot, adauga legumele coapte, otetul sau borsul, patrunjel proaspat tocat, leustean, verifica de sare si piper si opreste focul.
  6. Lasa vreo 15-20 minute se se odihneasca si sa se combine aromele, apoi serveste alaturi de o smantana grasa de bivolita sau orice smantana ai prin acasa.

Informatii suplimentare: supa de legume poate fi obtinuta din cubulete. Noi am folosit “Belsugul de legume” de la Solaris pe care le-am pus la inmuiat in apa fierbinte. Poti sa alegi oricare dintre variante sau poti folosi si doar apa plata/filtrata.

In loc de ceapa verde poti sa folosesti si praz.

legume coapte la cuptor: sfecla, morcovi, cartofi, cartofi dulci
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *